Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

avatar for Jenny Küttim

Jenny Küttim

Foreleser SKUP
Journalist

Jenny Küttim ( f.1982) er en svensk journalist i Sveriges Television og Sveriges Radio. 

Sammen med avdøde Hannes Råstam gjorde Küttim tre prisbelønte dokumentarer om Thomas Quick som undersøkte hvordan Quick ble behandlet med narkotikabelagt medisin sammen med terapi for å fremkalle «fortrengte minner» - som førte til at han tilstod drap han ikke hadde begått. «Thomas Quick - att skapa en seriemördare» vant den svenske Guldspaden i 2010. (Den ble senere felt av den svenske Granskningsnemden for radio og tv for at programmet «strider mot kravet på saklighet»). Etter Råstams død ble hans bok «Tilfellet Thomas Quick», researchet og faktasjekket av Küttim, belønnet med Guldspaden 2012.

I november 2013 laget Küttim sammen med Dan Josefsson dokumentaren «Kvinnan bakom Thomas Quick», som bygger på Joseffsons bok «Mannen som slutade ljuga», en oppfølging av Råstams arbeid.