Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 13:30 - 14:30
Vaccinkrigarna

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Vaccintveksamhet klassades nyligen som ett av de största hoten mot världshälsan och runt om i världen bryter antivaccin-rörelsen ny mark. I över ett och ett halvt infiltrerade journalisterna bakom ”Vaccinkrigarna” rörelsen. Genom en unik access till den innersta kärnan av det svenska och internationella vaccinmotståndet, ger "Vaccinkrigarna” en sällsynt resa genom ett av vår tids mest aktuella fenomen: en antivetenskaplig rörelse som via känslomässiga argument undergräver årtionden av forskning för att rekrytera nya till sin kamp. Hur gör man för att komma närmre de som behöver granskas men som inte vill prata med vanlig media? När är ett wallraff befogat? Hur påverkar det granskningen att välja en sådan metod, och hur påverkar det en själv? Anna Nordbeck och Malin Olofsson berättar om tiden i vaccinmotståndet och om utmaningarna och möjligheterna med infiltrationen.

Föreläsare
avatar for Anna Nordbeck

Anna Nordbeck

SVT
Anna Nordbeck är sedan 2013 undersökande reporter på SVT:s Dokument inifrån. Hon har bland annat arbetat med de prisbelönta serierna "Fallet Kevin" – om det uppmärksammade rättsfallet i Arvika 1998 – och "Experimenten", som sändes 2016 av SVT och BBC och avslöjade Karolinskas... Read More →
avatar for Malin Olofsson

Malin Olofsson

Frilans
Malin Olofsson är undersökande frilansjournalist. Vaccinkrigarna är fjärde filmen för Dokument inifrån, SVT. Tidigare anställd på Sveriges Radio Ekot och granskade under flera år matindustrin som ledde till radioserien och boken Matens pris. Fick bland annat Stora journalistpriset... Read More →


Saturday September 11, 2021 13:30 - 14:30 CEST
Prada (streamas)
  Internationellt spår