Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 13:30 - 14:30
Grävarens värsta mardröm

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


En journalists värsta mardröm är att den person som granskas tar sitt liv. Hot om självmord kan vara ett sätt att försöka stoppa en befogad publicering. Men det kan också vara ett uttryck för genuin förtvivlan inför det som den granskade upplever som oundvikligt: En skam som ödelägger personens liv.

För grävaren gäller det därför att minimera publicitetsskadan så långt möjligt, att vara korrekt och rättvis mot den som granskas. Axel Gordh Humlesjö och Nils Hanson från SVT:s Uppdrag granskning tar upp ett känsligt ämne – och pekar på lösningar i ett dilemma som ingen vill hamna i.

Föreläsare
avatar for Axel Gordh Humlesjö

Axel Gordh Humlesjö

SVT
Axel Gordh Humlesjö (b. 1986) is an internationally acclaimed and award-winning investigative reporter at the Swedish public broadcaster - SVT. He specializes in organized crime, corruption and digital research. In 2018 he led a international group of reporters in an investigation... Read More →
avatar for Nils Hanson

Nils Hanson

SVT
Nils Hanson var chef för Uppdrag granskning 2003-2018 och har fortsatt som redaktör på frilansbasis med uppdrag både på SVT Nyheter och Uppdrag granskning.


Saturday September 11, 2021 13:30 - 14:30 CEST
Tacticus (enbart på plats)
  Arbetsledarspår