Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 11:30 - 12:30
Kom igång med visualisering online

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Linjediagram, stapeldiagram, cirkeldiagram – vad passar bäst i ett visst sammanhang och varför? Vad är viktigt att tänka på för att inte visualiseringar ska bli missvisande? Hur kan visualiseringar ha betydelse även i researchfasen av ett jobb?
 
Det här är en workshop för dig som är nybörjare inom visualiseringar eller jobbar på en liten redaktion utan stora resurser. Förutom grundprinciperna får du tips på verktyg för interaktiva visualiseringar .
 
För att delta i workshopen, som hålls på plats i Borås, behöver du ta med egen dator.

Föreläsare
avatar for Helena Löfving

Helena Löfving

Journalist, lecturer, JMG, Göteborgs universitet
Helena Löfving is a lecturer at JMG, University of Gothenburg. She has worked as a reporter, editor, web editor, researcher, news editor, editor in chief and digital developer. She also conducts workshops and courses in data journalism and visualization for professional journalists... Read More →Saturday September 11, 2021 11:30 - 12:30 CEST
Franklin (datajournalistik, enbart på plats)
  Datajournalistik

Attendees (4)