Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 10:15 - 11:15
Hur får man drömjobbet på praktiken?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Hur visar du framfötterna under praktiken på grävredaktionen? Anna Nordbeck och hennes dåvarande klasskompisar sålde in en idé till SVT:s Dokument inifrån redan under studietiden. Efter det har hon på Dokument inifrån vunnit både Guldspadar och Stora Journalistpriset för gräv som ”Fallet Kevin” och "Experimenten”. Hennes senaste produktion är "Vaccinkrigarna". Här delar hon med sig av hur hon och klasskompisarna – som idag är kollegor på Dokument inifrån – gjorde för att få jobbet på en av Sveriges största grävredaktioner, och berättar mer om arbetet bakom några av sina prisade jobb.

Föreläsare
avatar for Anna Nordbeck

Anna Nordbeck

SVT
Anna Nordbeck är sedan 2013 undersökande reporter på SVT:s Dokument inifrån. Hon har bland annat arbetat med de prisbelönta serierna "Fallet Kevin" – om det uppmärksammade rättsfallet i Arvika 1998 – och "Experimenten", som sändes 2016 av SVT och BBC och avslöjade Karolinskas... Read More →


Saturday September 11, 2021 10:15 - 11:15 CEST
Tacticus (enbart på plats)
  Unga spåret

Attendees (4)