Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 10:15 - 11:15
Att granska extrema miljöer

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Tillsammans har Karwan Faraj och Rosa Fernandez utvecklat ett intressant sätt att skildra kriminella och extrema miljöer. 2019 vann dom Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare för P3-dokumentärserien "Terrorsyskonen och IS". I den här föreläsningen delar de med sig av sina bästa tips för hur man närmar sig och intervjuar kriminella. De kommer också prata om hur de jobbat med dramaturgin i sina serier och om etiska dilemman som uppkommit då de jobbat med känsliga frågor och anonyma intervjupersoner.

Föreläsare
avatar for Karwan Faraj

Karwan Faraj

Frilans
Karwan Faraj är frilansjournalist och föreläsare. Karwan har arbetat med ungdomskultur och sociala frågor i över 15 år. Han har tidigare tilldelats pris som Årets Ungdomscoach för sitt arbete med ungdomar i socialt utsatta områden.Som journalist har Karwan gjort flera uppmärksammade... Read More →
avatar for Rosa Fernandez

Rosa Fernandez

Sveriges Radio
Rosa Fernandez en svensk prisbelönt dokumentärmakare och radioproducent. Rosa är utbildad vid Stockholms dramatiska högskola (Dramatiska Institutet) där hon tog examen i radioproduktion 2009. Sedan dess har hon främst jobbat som radioreporter och producent men har även jobbat... Read More →


Saturday September 11, 2021 10:15 - 11:15 CEST
Prada (streamas)
  Metod