Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 11:30 - 12:30
Dags för ett grävlyft

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


För första gången har granskande journalister sagt sitt i en enkät, och resultatet är oroande. Endast var tionde journalist anser att produktionskraven är helt förenliga med att kunna genomföra grävprojekt. Ytterst få journalister får avgörande fortbildning i grävmetoder. Många redaktioner har svårt att avsätta tillräckligt med resurser, även Public Service. Stiftelsen Grävfonden har tillsammans med Stockholms universitet och Journalistförbundet genomfört en unik kartläggning av tillståndet och arbetsvillkoren för den grävande journalistiken på dagens redaktioner i Sverige.

Föreläsare
avatar for Fouad Youcefi

Fouad Youcefi

Ordf. FGJ, SVT
Fouad Youcefi is chairman of FGJ, The Swedish Organization for Investigative Journalists, since 2017.He was a Guldspaden Award nominee in 2014 and is a reporter at SVT, the Swedish national public television broadcaster.
avatar for Kerstin Brunnberg

Kerstin Brunnberg

Ordf. Grävfonden
Journalist, tidigare vd Sveriges Radio. Kerstin Brunnberg har arbetat på en lång rad redaktioner, bland annat SVT:s Rapport och Sveriges Radios Ekot. Hon har exempelvis också varit gästprofessor i praktisk journalistik vid Göteborgs universitet. Ordförande i styrelsen för... Read More →
avatar for Erik Palm

Erik Palm

Frilans, JMK, Stockholms universitet, Grävfonden
Flerfaldigt prisbelönt frilansjournalist och författare. Lärare i undersökande journalistik, JMK Stockholms universitet. Vice ordförande i styrelsen för Grävfonden.
avatar for Hanna Nyberg

Hanna Nyberg

SJF
Hanna Nyberg sitter i förbundsstyrelsen för Journalistförbundet sedan 2016, och var fram till oktober 2020 klubbordförande på SVT. Till vardags arbetar hon som nyhetsreporter på SVT lokala nyheter Väst. Vann en guldspade 2011.


Saturday September 11, 2021 11:30 - 12:30 CEST
Tacticus (enbart på plats)
  Övrigt

Attendees (6)