Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 09:00 - 11:15
DUBBELTIMME: Steget efter Excel – stora datamängder/samköra data med SQL

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


OBS! Kräver förberedelser.
Vill du ta nästa steg och lära dig hantera stora datamängder? Eller sitter du med två eller flera filer som du skulle vilja kunna samköra för att hitta nyheter och avslöjanden? Genom att lära dig grunderna i SQL kommer du att kunna hantera en större datamängd och också samköra filer för att hitta scoopet.

För att få ut något ur denna workshop behöver du ha grundläggande kunskaper i Excel eller andra kalkylark. OBS! Dubbeltimme, förutsätter att du är med på båda timmarna.

Förberedelse: Ta med egen dator med DB Browser installerat. Det hittar du här: https://sqlitebrowser.org/dl/

Föreläsare
avatar for Helena Bengtsson

Helena Bengtsson

Gota Media
Helena Bengtsson är sedan augusti i år ansvarig för datajournalistiken inom Gota media. Tidigare var hon projektledare för datajournalistik på Sveriges Televisions nyheter, där hon arbetat i olika funktion i 25 år.2006-07 var hon tjänstledig och arbetade då som Database Editor... Read More →


Saturday September 11, 2021 09:00 - 11:15 CEST
Franklin (datajournalistik, enbart på plats)
  Datajournalistik

Attendees (2)