Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 15:00 - 16:00
Så gör du ditt gräv till en bok

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Hör de grävande journalisterna; Johanna Bäckström-Lerneby (Familjen), Diamant Salihu (Tills alla dör), Mattias Ståhle (Vapensmederna: Männen som beväpnar Sveriges kriminella),  berätta om hur grävjobb kan bli bok. Få handfasta tips på hur du går tillväga, från första utkastet och kontakt med förlag till slutmanus och marknadsföring.  
Moderator: Moa Kärnstrand (Modeslavar)

Moderator
avatar for Moa Kärnstrand

Moa Kärnstrand

Frilans
Moa Kärnstrand är frilansjournalist och författare, som 2017 fick Guldspaden för sin bok Modeslavar där hon tillsammans med Tobias Andersson Åkerblom avslöjade barnarbete i H&M:s produktion i Myanmar. Hon gräver ibland för Kaliber och skriver för bland annat Vi, Fokus och... Read More →

Föreläsare
avatar for Johanna Bäckström Lerneby

Johanna Bäckström Lerneby

SVT Sport
Jobbar som nyhetschef på SVT Sport, har ett förflutet som kriminalreporter och kom 2020 ut med den granskande reportageboken Familjen. Nominerad till Guldspaden sex gånger (i klasserna bok, tv, webb, tidning, tidskrift, bok igen) har vunnit två (2011, 2012) Nominerad till Stora... Read More →
avatar for Diamant Salihu

Diamant Salihu

SVT
Diamant Salihu är reporter på SVT Nyheter i Stockholm sedan 2017, före det jobbade han som nyhetsreporter på Expressen i elva år. Nu är han aktuell med boken "Tills alla dör" om gängkonflikten i Järvaområdet i Nordvästra Stockholm
avatar for Mathias Ståhle

Mathias Ståhle

Svenska Dagbladet
Mathias Ståhle har tillsammans med Jani P Sallinen skrivit boken ”Vapensmederna – Männen som beväpnar Sveriges kriminella”. Båda författarna arbetar på Svenska Dagbladet och har lång erfarenhet av grävande journalistik. Belönad med guldspaden tre gånger. 


Saturday September 11, 2021 15:00 - 16:00 CEST
Prada (streamas)
  Metod