Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Saturday, September 11 • 09:00 - 10:00
Coronapanel: Pandmedia- vad gick fel och rätt i svensk coronarapportering?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Hör grävaren, forskaren och bloggaren berätta om sina upplevelser av hur media granskat (eller inte granskat) politiker, myndigheter och samhället i stort i pandemins spår. Vad hade kunnat göras bättre? Vad var en katastrof? Och vad kan vi lära oss till nästa gång?

Moderator
avatar for Josephine Freje

Josephine Freje

Frilans
Frilansreporter och guldspadevinnare, frilansat sedan 2006 för bland annat: Uppdrag Granskning, P1 Kaliber, Fokus, DN, Tv4, GP, P3 Brunchrapporten, P3 Nyheter, P4 Dokumentär, P1 Morgon, Studio Ett, Ekot, Expressens grävgrupp, samt varit utrikesstringer med bas i Bangkok och Kigali... Read More →

Föreläsare
avatar for Agnes Wold

Agnes Wold

Göteborgs Universitet
Agnes Wold är biolog, läkare och forskare. Hon är anställd som professor på Göteborgs universitet och överläkare på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Agnes Wold har publicerat cirka 150 vetenskapliga originalarbeten och fyra läroböcker. Hon har varit krönikör i Dagens... Read More →
avatar for Emanuel Karlsten

Emanuel Karlsten

Emanuel Karlsten AB
Emanuel Karlsten, journalist. Föreläser om sociala medier och digitalisering. Fick stor uppmärksamhet under 2020 för sitt bloggande om coronapandemin ur ett svenskt perspektiv, en rapportering som han vann Stora journalistpriset för.  
avatar for Petter Ljunggren

Petter Ljunggren

SVT
Petter Ljunggren är journalist med erfarenhet från press, radio och tv. Han är en av skaparna av radioprogrammet Medierna, som han ledde under flera år. Han är sedan drygt tio år reporter på SVTs Uppdrag granskning.


Saturday September 11, 2021 09:00 - 10:00 CEST
Prada (streamas)
  Övrigt