Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Friday, September 10 • 15:00 - 16:00
Excel nybörjare

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Känns Excel överväldigande? I denna mycket konkreta workshop för nybörjare går vi igenom grunderna och de viktigaste redskapen som är mest användbara för att hitta egna nyheter och få ordning på siffrorna. Innehåller: Inmatning, formatering, sortering, summering, diagram, lägga till och ta bort rader och kolumner. Förberedelser: Ta med egen dator med Excel (svenska eller engelska). Google spreadsheet går också bra.

Föreläsare
avatar for Sandra Foresti

Sandra Foresti

JMG, Göteborgs universitet
Lecturer, Department of Journalism and Communication at University of Göteborg, Sweden. I teach data journalism and investigative journalism at bachelor and master level. Background as researcher, investigative journalist and data journalism at different Swedish media organisati... Read More →Friday September 10, 2021 15:00 - 16:00 CEST
Franklin (datajournalistik, enbart på plats)
  Datajournalistik

Attendees (3)