Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Friday, September 10 • 15:00 - 16:00
Går det att avslöja matchfixning?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Jens Littorin (DN) och Magnus Svenungsson (Uppdrag granskning) berättar om farsoten som tycks omöjlig att stoppa. Går det att komma åt matchfixning? De berättar här om sina arbetsmetoder, om svårigheterna och om hur matchfixare kartläggs.

Föreläsare
avatar for Jens Littorin

Jens Littorin

Dagens Nyheter
Jens Littorin, född 1961 i Stockholm, är journalist på Dagens Nyheter. Författare till boken Matchfixarna (tillsammans med Magnus Svenungsson). Han har under flera decennier skrivit om idrottspolitiska frågor och även varit tidningens korrespondent i Storbritannien. 2004 utsågs... Read More →
avatar for Magnus Svenungsson

Magnus Svenungsson

Frilans/SVT
Magnus Svenungsson, frilansreporter som arbetat för SVT, Uppdrag granskning sedan 2008. Författare till boken Matchfixarna (tillsammans med Jens Littorin). Han har gjort flera uppmärksammade avslöjanden om Ikea, arbetsförhållanden på hamburgerrestaurangerna, bloddopning inom... Read More →


Friday September 10, 2021 15:00 - 16:00 CEST
Tacticus (enbart på plats)
  Sportspår