Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Friday, September 10 • 15:00 - 16:00
Politiska granskningar vi saknar

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Panelsamtal. Klarar journalistiken av sitt uppdrag att granska politiken? Vilka blinda fläckar finns det? Fixar den politiska journalistiken att hjälpa medborgarna att göra i välgrundade val? Hur enkelt är det att granska makten, exempelvis i coronafrågan när expertmyndigheten får avgörande inflytande och den politiska organisationen är så decentraliserad?

Moderator
avatar for Erik Jullander

Erik Jullander

Borås Tidning
Erik Jullander är reporter på Borås Tidning inriktad på kommunbevakning och politik. Han har tidigare varit bland annat fotbollskrönikör och nyhetskrönikör på tidningen. Har ett förflutet på fem andra tidningar i olika roller, bland annat på Göteborgs-Posten och Aftonbladet... Read More →

Föreläsare
avatar for Charlotta Friborg

Charlotta Friborg

SVT
Charlotta Friborg är programchef och ansvarig utgivare på SVT:s riksnyheter. Tidigare vd och chefredaktör på Upsala Nya Tidning och Östgöta Correspondenten. Innan dess redaktionschef för DN.se på Dagens Nyheter.
avatar for David Baas

David Baas

Expressen
David Baas är grävreporter på Expressen, med Sverigedemokraterna och politisk extremism som specialområden. Han har vunnit Guldspaden två gånger, Stora journalistpriset en gång och fått Advokatsamfundets journalistpris.
avatar for My Rohwedder

My Rohwedder

Aftonbladet
My Rohwedder har bevakat politik sedan valrörelsen 2010. Inledningsvis för SVT och sedan under sju år på Ekot där hon varit producent för Ekots lördagsintervju och med i podden Det politiska spelet. Sedan maj 2021 är hon politisk kommentator och reporter på Aftonbladet.
avatar for Bengt Johansson

Bengt Johansson

Professor, JMG, Göteborgs universitet
Bengt Johansson är professor vid JMG, Göteborgs universitet och forskar bland annat om journalistik och politik. Han är ansvarig för JMGs Medievalsundersökningar som vid varje valrörelse utvärderar nyhetsmediernas bevakning av valrörelsen. Han har också studerat mediernas... Read More →


Friday September 10, 2021 15:00 - 16:00 CEST
Prada (streamas)
  Övrigt