Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Friday, September 10 • 11:30 - 12:30
Kan vi gräva för djupt?

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!


Paneldebatt.
Den granskande journalistiken ställer många gånger publicistiska frågor på sin spets.
Hur hanterar man reportrar som går för nära dem han/hon granskar?
Hur hanterar vi moralen och etiken när de stora avslöjandena görs?

Moderator: Stefan Eklund

Moderator
avatar for Stefan Eklund

Stefan Eklund

Borås Tidning
Stefan Eklund är chefredaktör på Borås Tidning. Tidigare kulturchef på Svenska Dagbladet. Sitter i styrelsen för Torgny Segerstedt-stiftelsen, som delar ut Frihetspennan.

Föreläsare
avatar for Charlotta Friborg

Charlotta Friborg

SVT
Charlotta Friborg är programchef och ansvarig utgivare på SVT:s riksnyheter. Tidigare vd och chefredaktör på Upsala Nya Tidning och Östgöta Correspondenten. Innan dess redaktionschef för DN.se på Dagens Nyheter.
avatar for Thomas Mattsson

Thomas Mattsson

Bonnier News
Thomas Mattsson är ordförande för Utgivarna samt tf vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna och var chefredaktör för hela Expressen 2009-2019 och för Expressen Digitala Medier 2005-2009. Idag är han Senior Advisor på Bonnier News som bland annat ger ut Expressen, Expressen... Read More →
avatar for Anna Gullberg

Anna Gullberg

Frilans
Anna Gullberg är vice ordförande i Publicistklubben, med ett förflutet som chefredaktör och utgivare inom dagspress och public service. Hon är samhällsreporter och kulturskribent på Expressen.
avatar for Caspar Opitz

Caspar Opitz

Medieombudsman
Ny Medieombudsman sedan april 2021. Började som reporter/grävare på Corren. Fick Guldspaden 1999. Rekryterades av Dagens Nyheter år 2000, och har där arbetat i rollerna som reporter, utrikeskorrespondent, nyhetschef och redaktionschef, samt stf ansvarig utgivare de senaste åtta... Read More →


Friday September 10, 2021 11:30 - 12:30 CEST
Främre parkett (streamas)
  Arbetsledarspår