Loading…
Välkomna till Borås och Grävseminariet 2021: 10-11 september

OBS! För att delta digitalt, använd länken som skickades ut via mail till alla deltagare. Där finns länkar till varje session.

Coronasäkerhet på Grävseminariet
  • Vi välkomnar maximalt 250 deltagare till kongresshuset i Borås. Det är det antal som ryms glest placerade i stora Kongressalen, och samtidigt är färre än det maxtak för inomhusarrangemang som slagits fast. Även övriga salar kommer att förses med ett maxtak för antalet deltagare och kontrollanter som säkerställer att fler inte kommer in i de salarna.
  • Mat kommer endast att serveras till sittande gäster som under lunchen och galamiddagen placeras vid bord om åtta personer. Flera kaffestationer under seminariet ska möjliggöra för besökare att ta kaffe utan att behöva trängas.
  • Vi skiljer mellan in och utgång till kongresshuset för att minska risken för trängsel.
  • Deltagare uppmanas att hålla avstånd i alla moment.
  • Alla med sjukdomssymptom ombeds stanna hemma.
  • Vi ser gärna att deltagare på Grävseminariet har tagit minst en dos vaccin.

Back To Schedule
Friday, September 10 • 10:15 - 11:15
Hitta data i dokumenten

Sign up or log in to save this to your schedule, view media, leave feedback and see who's attending!

Händer det att du sitter med stora mängder dokument? Eller att det är anledningen till att du väljer bort ett jobb? Vi går igenom en praktisk metod för att på ett strukturerat sätt hitta egna nyheter genom att systematiskt gå igenom handlingar.

Notera: Om man vill delta i denna workshop, men närvarar fysiskt på seminariet, kan man delta via sin dator. Salen Franklin kommer att vara öppen om man vill sitta där.

Föreläsare
avatar for Victoria Gaunitz

Victoria Gaunitz

Sveriges Radio
Victoria Gaunitz arbetar sedan 2004 som researcher med inriktning mot datajournalistik. De senaste åren i Ekots grävgrupp. Hon har belönats med Stora journalistpriset 2010 i kategorin "Årets förnyare", blivit nominerad till Guldspaden sju gånger och även fått juryns hedersomnämnande... Read More →


Friday September 10, 2021 10:15 - 11:15 CEST
Datajournalistik (enbart online)
  Datajournalistik